Verzorging

 
In deze rubriek proberen wij informatie te verzamelen zodat de nieuwe eigenaar van een Toy zoveel mogelijk antwoorden op al zijn/ haar vragen kan vinden. Natuurlijk mag u ons altijd andere vragen stellen als ze niet vermeld staan.
 
 
Nagels knippen
Bij het nagels knippen van een Toy moet de eigenaar rekening houden met de fysiologie van de hond. Nagels knippen moet natuurlijk wel gebeuren, maar het moet vooral veilig gebeuren...Lees meer
 
Ogen:  
De ogen van uw Toy zijn kwetsbaar...Lees meer
 
Oren: 
De oren schoonmaken kan u het beste doen met een schoon wattenschijfje geen wattenstaafje, hiermee kan u veel schade aanrichten...Lees meer

Vacht: 

De vacht van een langharige Toy is pas rond zijn derde jaar volgroeid. Vanaf het eerste jaar beginnen de haren op de oren en staart te groeien en komt de hond er uit te zien als een volwassen Toy. Een pup zou je niet snel herkennen als zijnde een Toy, pas door deze haargroei krijgt hij de kenmerken van het ras.
Vaak wassen is voor geen enkele hond goed maar toch moet het soms gebeuren. Er is een groot aanbod van diverse shampoos, toch raden wij iedereen aan om een zo natuurlijk mogelijke shampoo te gebruiken.
Een langharige Toy kunt u af en toe verwennen met een heerlijke knip beurt bij een trimsalon, echter wanneer u shows wilt bezoeken met uw hond moet de Toy volgens het rasstandaard ongeknipt zijn.