Opvoeding van uw Toy

U heeft uw hond zoals u hem zelf opvoedt.

Veel eigenaren van een kleine hond leiden aan het zogenaamde “kleine hond syndroom”. Dat wil zeggen dat  men denkt dat een klein hondje anders behandeld dient te worden dan een grote hond. Dit is echter een verkeerde gedachte, of het nu een Rottweiler, Herder of Toy is, ze dienen allemaal gehoorzaam te zijn. Als men een klein trillend hondje in handen heeft, wil je niets liever dan deze lief te vertroetelen en beschermen.

Echter is een kleine hond  ook gewoon een hond en Uw hond heeft een leider nodig !

Met de juiste en correcte opvoeding krijgt u in de toekomst een keurige huisgenoot  waar u trots op bent en welke u overal mee naar toe kan nemen. Eén ding staat voorop, wees consequent, zo weet hij precies welke regels er zijn en leert hij het snelst.

 

De eerste vereiste wanneer u een pup heeft gekregen is om deze zindelijk te maken.

Het is aan u of u de hond binnen op het hondentoilet zijn behoefte leert te doen of buiten uitlaat.

In ieder geval bepaald u waar het gebeurd. Dit kost tijd, verwacht niet dat dit vanaf dag 1 goed gaat. Geef hem wanneer hij net heeft gegeten en wanneer hij net wakker is geworden de gelegenheid om zijn behoefte te doen.  Doet hij onverhoopt toch zijn behoefte op een plaats waar het niet mag, corrigeer hem dan meteen. Dit doe je het beste met discipline en continuïteit, dan zal hij het zo snel mogelijk onder de knie krijgen.

 

Als uw pup of volwassen hond te druk is kan het zijn dat hij zijn energie niet kwijt kan. Probeer meer met hem te wandelen en geef hem meer aandacht. Het druk doen heeft vaak te maken met het trekken van aandacht door een tekort er aan. Blijft hij na voldoende beweging en aandacht nog steeds erg druk, zet hem dan in de bench. Hier zal hij moeten leren om stil, rustig en geduldig te zijn.

In het begin zal hij hier tegen gaan protesteren, trek hier niets van aan en houd vol. De hond stopt vanzelf met zijn protest wanneer hij begrijpt dat u niet te manipuleren bent.