IT 'S A DOGS GARDEN

Vele tuin liefhebbers maken zich zorgen omtrent de combinatie :

"een tuin en een hond" en "een hond in de tuin"   !

Meteen gaat de tuinliefhebber zijn gedachten uit naar de meest destructieve scenario's van een hond in de tuin. (putten graven in het gras , bloemen uitkrabben , ... ,)  het vele werk en het zorgzaam opbouwen in een paar minuten ongedaan gemaakt door uw liefhebbende hond.

Ik zal u maar meteen gerust stellen en mijn ervaring met u delen :

met een "Toy" hoeft u zich geen zorgen te maken om uw tuin !

Het is nu eenmaal een feit : Toy's hebben niet de fysieke kracht om uw tuin te vernielen, putten te graven in uw gras, bloemen of planten uit te trekken, of meer onheil aan te richten. Het is ook uw Toy perfect aan te leren dat u dit gedrag niet op prijs stelt en wees consequent in zijn opvoeding.

Praktisch hoeft U alleen enkele aandacht punten te volgen en u kan blijven genieten van uw tuin en uw Toy :-)

Heeft u een gras tapijt, maai het dan best niet korter dan 4 cm , het gras herneemt vlugger zijn groei en heeft niet zoveel te lijden onder eventuele plas plekken.Probeer uw Toy echter aan te leren waar hij of zij zijn behoefte kan doen. Een plaspaal op een door u gekozen plek kan hierbij helpen.

Bloemen en bloemperken zijn alleen kwetsbaar bij opkomst in een heel jonge stadium in de prille lente en er zijn decoratieve beschermingen aan te brengen tot de bloemen voldoende sterk zijn, eenmaal vuist hoog heeft uw Toy er geen oog meer voor en zullen de bloemen ongemoeid gelaten worden. Onze Toy's hebben alleen aandacht voor kale onbegroeide plekken.

Eventueel een groenten tuin scherm je het best af met een tuinhek ; in kale vers omgewoelde zachte grond durft een Toy zich wel eens van zijn nieuwsgierigste kant  te laten zien ; wat niet wenselijk is in een nieuw gezaaid groenten bed ; jonge aangeplante groenten zullen echter geen of weinig hinder van uw Toy onder vinden.