In onze kennel staat alles in het teken van gezonde,kwalitatieve en sociaal opgegroeide pups en dit zijn niet enkel loze woorden op papier !

 

Met de info die we onze toekomstige klanten mee geven proberen we net te voorkomen dat U  in de problemen raakt .
Deze verantwoordelijkheid nemen wij als fokker , en deze garantie heeft u niet bij een import puppy.
Jammer dat we niet iedereen hiervan  kunnen overtuigen alvorens U tot de aankoop van een puppy over gaat. 
 
Het zindelijk maken is een proces dat normaal door de fokker wordt gestart en door de nieuwe eigenaar wordt verder gezet , wijzelf starten hiermee op jonge leeftijd en in verschillende stappen en we geven advies aan onze klanten om dit werkje verder te zetten indien nog niet volledig zindelijk.
Elke kennel heeft zo zijn eigen werkwijze ( sommigen doen helemaal geen zindelijkheids training !)
Ikzelf heb jaren lange ervaring en deel dan ook deze ervaring met onze klanten.
Mede daarom is het belangrijk dat u weet hoe uw fokker is te werk gegaan om zijn werk op dezelfde manier verder te zetten.
Indien u zich heeft laten verleiden tot de aankoop van een import pup zal u na enkele weken vaststellen dat u eigenlijk niets van uw puppy of de voorgeschiedenis van uw puppy af weet.
Heeft u zich ooit afgevraagd hoe uw puppy is opgegroeid ? Hoe het is gesocialiseerd ? Hoe het zich heeft kunnen ontwikkelen ? Heeft u ooit internet filmpjes over de leefsituatie en socialisatie van uw puppy gezien ? 
Mogelijks heeft uw puppy nog nooit zijn kooi verlaten , laat staan buiten geweest te zijn. Mogelijks is er helemaal geen zindelijkheids- training geweest of heeft uw puppy steeds zijn behoefte gedaan in zijn kooi op een doekje of krant. Het zal steeds een risico geval blijven bij het zien van een tapijt of kledij die op de grond gevallen is, ook als u uw puppy meeneemt naar familie of vrienden zal dit steeds een risico zijn. 
U kunt  proberen om uw puppy goed op te volgen en wanneer u merkt dat het symptomen vertoont om te zitten plassen dit gedrag te corrigeren naar uw wens en dit steeds te blijven herhalen tot u succes heeft ; ik vrees dat het nu van uw eigen energie en inspanning zal afhangen of u hierin slaagt en of u deze inspanning over een langere tijd wenst uit te voeren. ( +1 jaar !)
In bepaalde gevallen is het plassen een uiting van asociaal gedrag , in dit geval zal het heel moeilijk worden om dit gedrag nog te corrigeren.
Dit probleem los je alleen op door het te voorkomen !  Het asociaal gedrag kan voorkomen uit een foutieve selectie van de ouder dieren ( te schuchter  of te agressieve ouders , niet gesocialiseerd , ....)
We kunnen niet genoeg benadrukken om de voorgeschiedenis van uw puppy en van de ouders te leren kennen en ze te ontmoeten voor U tot de aankoop overgaat ! 
 
Het gebeurt wel eens dat we gecontacteerd worden door Toy eigenaren die niet onze klanten zijn en met hun problemen alleen achter blijven en opzoek zijn naar advies over probleem gedrag van hun Toy.
 
Ik kan u enkel adviseren : Geduld is de sleutel tot succes !
 
Mvg Angelika.