Nagels Knippen

 

 

  
Bij het nagel knippen van een Toy moet de eigenaar rekening houden met de fysiologie van de hond. Nagels knippen moet natuurlijk wel gebeuren, maar het moet vooral veilig gebeuren.
Als eerste attenderen wij u er op dat bij de Toy door hun lichte  gewicht, de nageltjes bijna niet slijten, zelfs als u veel wandelt. Het rasstandaard vereist dat de hond makkelijk een pootje kan geven en deze tot een vuist kan maken, wat onmogelijk zal zijn met te lange nagels.
 
Behalve dat, is het ook beter voor het lopen en rennen, anders bestaat de kans dat er door instabiele stappen uw hond geblesseerd kan raken.
Het nagel knippen moet al aangeleerd worden vanaf pup af aan, zodat ze langzaam aan de procedure kunnen wennen. Tijdens de procedure is het van belang dat u de hond op zijn gemak stelt en dat u met zachte, lieve stem spreekt. Het vereist van de baas veel concentratie aangezien u niet te ver mag knippen, eenmaal verkeerd gedaan zal er altijd een trauma blijven.
Voor het knippen heeft u een speciaal schaartje nodig, deze kan u in een goede dierenwinkel aanschaffen.
 
Enkele extra aandachtspunten zijn:
Knip niet te hoog, anders knipt u in het levende gedeelte. Met lichtgekleurde nagels is het nagelbed goed zichtbaar, waardoor goed in te schatten is hoever je kan knippen. Bij donkere nagels raden wij u aan om het door een dierenarts te laten doen.