Is een huisdier goed voor de ontwikkeling van je kind?

Het samenzijn van kinderen en huisdieren biedt vaak een vertederende aanblik. Veel ouders vinden het hebben van een huisdier goed voor de ontwikkeling van hun kind. Het zou goed zijn voor hun verantwoordelijkheidsgevoel. Door voor iemand anders te zorgen, zouden kinderen meer rekening leren houden met anderen. Er wordt zelfs beweerd dat kinderen die een huisdier hebben gemiddeld intelligenter zijn dan kinderen zonder.

Meer dan de helft van de huishoudens heeft minstens één huisdier. In ongeveer 40 procent van alle huishoudens is dat een hond.

 

 

HOE HOU IK MIJN KIND WEG VAN DE COMPUTER ?

De hedendaagse kinderen hebben af te rekenen met een ver doorgedreven digitalisering en elektronisch berichtgeving. Veel ouders stellen zich de vraag hoe ze deze tendens voor kun kind kunnen beperken en welk alternatief ze hun kind kunnen aanbieden waar ook de aandacht van het kind naar toe uit gaat ;

Een huisdier en dan vooral een TOY kan hiertoe bijdragen, een TOY is een leuk alternatief voor uw kind.

Waarom juist een Toy ? Toy's zijn echte familie honden met een zeer breed spectrum waar elk lid van de familie zich in terug vindt zonder in extremen te vallen en zonder extreme eisen te vragen in verzorging , aandacht , wandelen ....

Ook de veiligheid van uw kind speelt een grote rol in de keuze van uw huisdier , een TOY is algemeen sociaal aanvaard en vormt geen bedreiging voor uw kinderen of kleinkinderen.

 

 

 Gunstige effecten van het hebben van een huisdier

TOY's zijn gezelschapsdieren. Als er een TOY in huis is, ben je niet alleen. Een TOY kan voorzien in de behoefte om aan te raken en aangeraakt te worden.

Bij ouderen is aangetoond dat het wandelen met hun hond hen langer fit houdt en zorgt voor sociale contacten met buurtgenoten en andere hondenbezitters. Angst, eenzaamheid en depressie kunnen afnemen als iemand een TOY neemt. Stress vermindert, een hoge bloeddruk verlaagt en een versnelde hartslag neemt af.
Hoewel deze effecten niet specifiek bij kinderen onderzocht zijn, zouden TOY's  ook bij hen een gevoel van geborgenheid, rust en plezier teweeg brengen. En zeker nu men vreest dat de jeugd steeds meer gebukt gaat onder overgewicht, is het regelmatig spelen met de hond een leuke manier van bewegen.

 

Goed voor het kind?
Huisdieren kunnen het leergedrag van kinderen stimuleren. De emotionele betrokkenheid bij het dier leert het kind dat relaties met anderen belangrijk zijn. Er zijn ook aanwijzingen dat kinderen, die zorgzaam omgaan met een dier ook makkelijker zorgzaamheid zullen tonen t.o.v. andere mensen.

 

Troost

Een dier kan ervoor zorgen dat een kind minder bang wordt, bijvoorbeeld als er hond is, is hij minder bang voor inbrekers; als hij de hond uitlaat, durven andere kinderen hem niet te pesten. Een kind kan er ook meer aandacht van andere kinderen door krijgen en dus meer sociale contacten. Een TOY  kan ook troost bieden en de eenzaamheid doorbreken.