IK BEN KLEIN, DAPPER, HEB GEEN SCHRIK EN

IK BEN NIET FRAGIEL.

 

OVER HET RAS :

 
De Russische (Russkiy) Toy is een klein ras van gemiddeld 25-26 cm schoft hoogte en met een gewicht varierend tussen de 1,5 en 3 kg. Hij heeft een eigenschap om zich heel snel te hechten aan zijn baasje, hij houdt van je met hart en ziel. Hij is erg makkelijk in onderhoud en hij wordt makkelijk meegenomen met een wandeling of op vakantie. Door de geringe fysieke kracht ga je met je hond wandelen en niet omgekeerd. Zelfs als u ’s ochtends uw bed niet uit kan komen is de Toy zelfs te trainen om zijn behoefte op een honden toilet te doen. Het ras is tevens erg geschikt om in de stad te houden, echter zoals elke hond vind hij het heerlijk om lekker buiten in de natuur met zijn baasje te wandelen, daar voelt hij zich geweldig!
 
 
Wat kunnen wij u vertellen over de Russische Toy ? Het is een van de weinige echte Russische rassen die zich sterk heeft gemanifesteerd in de wereld.  In Europa neemt de vraag naar Russische Toy toe. Kijk gewoon eens naar  ze en u snapt meteen wat wij bedoelen… De Toy is klein, makkelijk in de omgang, niet kieskeurig met eten en zeer communicatief met zijn baasje.  Met uw Toy kunt u de hele wereld rond want hij verdraagt allerlei soorten transporten.
 
Het enige waar rekening mee gehouden moet worden, is de grootte en het postuur van deze hond.  De Toy is klein, slank en onderhevig aan de gevaren waar elke kleine hond mee af te rekenen heeft. Wees voorzichtig en aandachtig met hem, vooral met de pup. Wanneer je hem verkeerd behandeld kan hij getraumatiseerd worden.
 
Wanneer er kinderen in het gezin zijn moeten de ouders duidelijk zijn dat er totdat de Toy volwassen is, niet hard met deuren gegooid mag worden, niet te lang spelen, niet hard stoeien en niet aan de pootjes en staart trekken! In de winter als de temperaturen zakken naar 5 graden zal de Toy echt aangekleed moeten worden wanneer u met hem naar buiten gaat, hij zal het anders veel te koud krijgen en daardoor kans krijgen om ziek te worden!